3 ting der afgør, om din stue er godt indrettet

3 ting der afgør, om din stue er godt indrettet

Indretning er for mange en løbende, ja nærmest evig proces, som aldrig rigtig bliver færdiggjort. Naturligvis er der perioder, hvor man er yderst tilfreds med sit hjem og auraen i denne, mens man i andre perioder er træt af udseendet og føler, at der trænger til nyt liv i stuen, køkkenet eller værelset. Når du når dertil, så er der flere områder, som vil blive berørt, hvis først du vælger at ændre noget. Hvis vi tager udgangspunkt i stuen, så kan nye farver på væggen betyde, at sofaen ikke passer ind, ligesom at et nyt og større spisestuebord i lejligheden betyder, at der bliver mindre plads.

 

Som man hurtigt kan fornemme, så vil én ændring ganske ofte betyde, at der skal tages hensyn til alle andre elementer i samme rum. Generelt kan man dog tage udgangspunkt i tre forskellige ting i stuen, som er yderst afgørende for, om stuen er godt indrettet. Disse tre, som er farvevalg, møbelindretning og belysning, kigger vi nærmere på her. Har du brug for yderligere inspiration til interiør og bolig, så besøg denne blog: http://interior-siden.dk

 

Møbelindretning skal passe pladsmæssigt

Det første område af indretning bør altid være ens møbler. Farver, belysning og andre ting, som eksempelvis nips og planter, bør altid komme efter dette. Sådan er tommelfingerreglen, fordi møbler er størst, og dermed definerer de måden, hvorpå indretningen er udført. Mere konkret så er det placering af spisebord, sofa-område, fjernsyn og lignende, som er det oplagte udgangspunkt, når du indretter.

 

Som eksempel vil det jo være ganske uheldigt at sætte belysning op først for så at finde ud af, at sofabordet skal stå et andet sted. Det er den slags, der sker, når man ikke maler sig et mentalt billede af, hvordan stedet skal indrettes. Det samme er sagen med at male væggene, hvis du eksempelvis vil have én ikke-hvidmalet væg til at peppe stuen lidt op, og denne bliver valgt først efter, at resten af indretningen er på plads.

 

Farvevalget skal passe til hjemmet

Som forrige eksempel også illustrerer, så er farvevalget noget, som bør komme efter valg af møbler og lignende. For har du eksempelvis en gul sofa købt på et loppemarked, fordi du ikke kunne modstå den, så vil det være en god idé at tage udgangspunkt i denne. Således vil andre elementer kunne tåle en lignende gul farve for at skabe en ensformig farvepalet i rummet, som vil medføre, at helheden bliver mere sammenhængende.

 

Med andre ord bør man typisk gå efter en sammenhængende farvesammensætning, som gerne må være lidt modig. Det vigtigste er, at du lader de største og mest markante ting definere, hvorhen farveskalaen bør bevæge sig. Herefter handler det om at indrette de mindre ting til dette.

 

Belysningen kommer til sidst

En sidste ting, som altid bør komme til sidst, er belysningen. Der findes mange former for belysninger, som understøtter forskellige ”opgaver” i hjemmet. Der er en grund til, at en læsekrog kræver én form for belysning, ligesom at et sofabord bør have en anden form for belysning. En læsekrog bør have fokuseret lys, som hjælper til læsningen, mens et sofabord bør have en overhængende lampe, som skaber hygge i området.

Published by