Sikre vores jords fremtid

Sikre vores jords fremtid

Verden er i forandring. Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og naturen har aldrig været under større pres, end den er lige nu. Der bliver færre og færre uspoleret steder, og samtidig bliver vi nød til at inddrage flere og flere naturområder til landbrug, så vi kan brødføde den stadig voksende befolkning. 

Hver dag bliver der fældet store dele af regnskoven rundt omkring i verden. Efterspørgslen efter træ har sat sine spor. Det har fået lokalbefolkningerne til at øjne en indtjeningsmulighed, og det har fået dem til at vælte store dele af regnskoven. Møbelproducenter har i mange årtier brugt træ fra regnskoven til deres produkter. Det har både været et billigt materiale, samtidig med at der ofte er eksklusive træsorter i regnskoven, som har været brugt i mange designmøbler. 

Der bliver heldigvis større og større fokus på, at vi skal gøre noget mere for at besvare regnskoven, da den er central for jordens trivsel. Regnskoven fungerer som en ventil for vores CO2 udledning, og derfor er den et vigtigt parameter i kampen mod den globale opvarmning. 

Verdens Skove er en naturorganisation, som kæmper for verdens skove. De går ind og samarbejder med lokale organisationer, som tager sig af den aktive del med at kommunikere med lokalbefolkningen. Det er ofte meget lettere for lokale organisationer at opnå gode resultater, da de i langt højere grad kender til kulturen i de pågældende lande, og dermed har langt nemmere ved at kommunikere med den lokale befolkning. 

Hvis du lige nu sidder og tænker, jamen hvad kan jeg så gøre? Du kan gå ind på https://www.verdensskove.org/ og købe et regnskovscertifikat. Så støtter du Verdens Skove, som sender pengene ned til de lokale organisationer. Når du vælger at støtte regnskoven igennem Verdens Skove, er det du samtidig også sikker på, at pengene bliver direkte brugt i det organiserede arbejde for regnskoven. 

Published by