Få geografien op på væggen

Har du mindre børn i huset, så ved du også hvor svært, det kan være, at forklare hvad “verden” er. I kan læse bøger om andre lande og kigge i forskellige atlas, men hvordan forklarer man lige sammenhængen og skaber det store overblik? Hos os er løsningen blevet et verdenskort printet på lærred og købt hos SUMOpix – jeg fandt det, da jeg tilfældigt faldt over denne blog: http://dk-trykkeri.dk/, hvor man kan finde en masse inspiration til at skabe personlig kunst og indrette sig med billeder på væggene.

Fotos på lærred er udgangspunktet

Bloggen handler først og fremmest om at skabe personlig kunst. Og med personlig menes kunst, der er tilpasset lige præcis dig, dit hjem eller dit kontor. Det er ret interessant, fordi udgangspunktet er det samme, nemlig foto på lærred, med der findes et hav af forskellige løsninger. Og det jeg personligt synes er mest interessant, er alle inspirationsbillederne – jeg har nemlig ofte svært ved at forestille mig, hvordan ting ser ud i virkeligheden.

Kunst er subjektiv – og det er ok

God kunst afhænger meget af mennesket, der ser, og derfor er det forskelligt, hvad vi hver i sær kan lide. På http://dk-trykkeri.dk/ dyrker de netop forskelligheden ved at skrive om mulighederne for at personliggøre sin kunst. Som køber hos SUMOpix kan man vælge mellem mere end 17 mio. forskellige motiver – eller ganske enkelte bruge sit eget – og bloggen viser tydeligt, hvordan de forskellige muligheder kan anvendes i et givent rum. 

Som nævnt har jeg netop købt et verdenskort til min søns værelse, og det var dét, der fangede mig på bloggen. Der var flere indlæg om, hvordan forskellige mennesker har brugt de geografiske billeder i hjemmet og på børneværelserne – og også hvilke de har valgt og hvorfor. Det var inspirerende at læse, og det var desuden betryggende at læse lidt om andres gode erfaringer.

Mangler du inspiration?

Skriger din hvide vægge efter nye billeder, og kan du ikke rigtig finde ud af, hvordan du skal gribe det an? Så kan jeg helt klart anbefale dig, at kigge forbi bloggen. Der er mange gode indlæg – både om almindelige billeder trykt på lærred, lyddæmpende billeder, geografiske kort og meget meget andet.

Du vil helt sikkert gå inspireret derfra og med lidt held, finder du måske ud af, hvad det er, der mangler på dine vægge. Kaster du dig over fotoalbummet for at skabe personlig kunst, så husk, det er dig, der skal kigge på det – ikke alle andre. Derfor er det også dig, der skal kunne lide det.

Published by